Cursus biologisch moestuinieren

Eigen groente kweken met weinig ruimte

Moestuinieren kan overal en is niet alleen weggelegd voor tuinbezitters. Iedereen die een vensterbank of balkon heeft kan ook eetbare gewassen telen in potten of bakken.

In deze cursus leer je de basis van het biologisch moestuinieren. In vier avonden krijg je veel tips over heerlijke groenten en fruit, het zaaien en oogsten, vruchtwisseling, het inrichten van je balkon of tuin en ontdek je wat biodiversiteit kan doen.

De eerste cursusavond gaat over het opstarten van de moestuin. Het inrichten, de zaaikalender en het zaaien zelf. Tijdens de avond gaan we voorzaaien en je gaat met een zaaibakje naar huis.

De tweede avond gaat over het verzorgen van de planten tot aan de oogst. We kijken naar de bodem en bemesting daarvan en wat er verder zoal moet gebeuren voordat er geoogst kan worden (uitplanten, voeden, wieden, mulchen en het beschermen van de planten). We geven je enkele plantjes mee zodat je van oogst verzekerd bent!

De derde avond heeft als onderwerp wisselteelt en kleinfruit. De keuze, het snoeien en verdere verzorging. Daarnaast is er tijd om ervaringen uit te wisselen. Wat ging er goed, zijn problemen herkenbaar, hoe gaan anderen daarmee om?

Tijdens de laatste cursusavond maken we alvast plannen voor het volgend jaar. Een nieuw teeltplan maken, zaden drogen, wat doe je met je grond in de winter, groenbemesters, e.d.

Wanneer en waar: dinsdag 24 augustus, dinsdag 19 oktober
. de data van derde en vierde cursusavond worden vastgesteld in overleg met de cursisten.
Alle avonden van 19:30 -21:30 uur bij Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort.

Kosten: Voor leden van Groei & Bloei € 65,00 en voor niet-leden € 70,00. Dit zijn de totale kosten voor vier avonden. Het is inclusief materiaal om te starten met zaaien en enkele plantjes.

Meer informatie en aanmelden:
Informatie over de cursus? Mail naar infocursus.genb(at)gmail.com.
Aanmelden kan op hetzelfde mailadres infocursus.genb(at)gmail.com

Informatie: over betaling en meer