Voorjaarsexcursie tuinen in Groenekan en Slot Zuylen

Naar het inschrijfformulier

Woensdag 22 April 2020.
.

We verzamelen om 9.45 uur bij Piet Klerkx Amersfoort.
Om 10.30 uur worden we verwacht in de tuinen van de familie Van Zwetselaar, Veldlaan 73737 AM   Groenekan met koffie en iets lekkers. https://www.djoekevanzwetselaar.nl/
Vervolgens leidt de familie ons rond door de tuinen.
Rond een met riet gedekt koetshuis uit 1850 ligt deze sfeervolle tuin. Vanaf het grasveld kom je bij een brede vijver die afloopt in de Wetering. De vijver wordt overschaduwd door een oude lindeboom. Over het water ligt een bloementuin met lage beukenhaagjes en een kleine wei met twee oude appelbomen. De tuin is op haar mooist als hier in het voorjaar fluitenkruid, daslook, vergeet-mij-niet, koekoeksbloem, judaspenning, primula’s en bolgewassen bloeien.
Om 12.30 uur vertrekken we naar Slot Zuylen waar we om 13.00 uur heerlijk kunnen lunchen in het Koetshuis. https://www.slotzuylen.nl/
Na de lunch maken we een wandeling door de kasteeltuin die door tientallen vrijwilligers in stand wordt gehouden. De slangenmuur behoort tot de mooiste fruitmuren van West Europa. De bloemen uit de pluktuin zoals pioenrozen, phloxen, duizendblad en vele andere soorten worden gebruikt voor boeketten in het kasteel. Er zijn meerdere tuinkamers zoals de rozentuin, boomgaarden en een vaste plantenborder, de moeite waard om te bekijken.
Om 16.00 uur vertrekken we weer richting Amersfoort.

Kosten:  26,00 leden / niet-leden 31,00
Deelnemers die geen eigen vervoer hebben kunnen dit aangeven op het inschrijfformulier hieronder.
Contactpersonen:
Leonie Willemse tel. 0616161940
Gonny van Hoorn tel. 0621448882

Nog wat praktische informatie:
- als je meerijdt betaal je kilometerkosten. Richtlijn is € 0,25 per kilometer per auto, te verdelen over de inzittenden.
- als er iemand met je meerijdt ontvang je kilometerkosten
- Geef even aan als je van een andere locatie vertrekt dan Piet Klerkx
- Wij regelen het voor degenen die vertrekken vanaf de P-plaats achter Piet Klerkx. Zij krijgen 2 weken voor vertrek bericht via de mail over kosten e.d.
- Degenen die vanaf hun huisadres rijden of meerijden regelen de kosten onderling
- Bij onvoldoende aanmeldingen kan een excursie geannuleerd worden. Je krijgt in dat geval bericht via e-mail.
- Niet leden worden op een wachtlijst geplaatst, leden hebben voorrang.

Naar het inschrijfformulier

Inschrijfformulier voorjaarsexcursie