Zomerexcursie Aalsmeer Historische Tuin

Woensdag 1 juli
Om 9.30 uur vertrekken we vanaf Piet Klerkx Amersfoort met de bus naar Aalsmeer waar we om 11.00 uur worden ontvangen met koffie en iets lekkers in de ontvangstruimte van het museum. http://www.historischetuinaalsmeer.nl/
Er zijn gidsen die ons om 11.45 uur een rondleiding geven in de historische kassen.
Aalsmeer, Historische Tuin, een naam die onverbrekelijk verbonden is met bloemen en planten en met de grootste bloemenveiling ter wereld. Vanaf het begin van de 17e eeuw legde men zich toe op het telen van fruitbomen. Aan het einde van de 19 e eeuw gingen de kwekers over op het telen van buitenbloemen en kort daarna bloemen in kassen.
De Historische Tuin neemt je mee terug in de tijd en brengt de rijke geschiedenis van Aalsmeer in beeld.
Om 13.00 uur gaan we genieten van een heerlijke lunch in de ontvangstruimte.
In de middag om 14.00 uur varen we onder leiding van een gids over de Westeinderplassen. Naast recreatie en natuurgebieden tref je hier nog vele seringenakkers aan.
Een vaartocht door dit prachtige gebied maakt je bezoek aan de Historische Tuin compleet.
De mogelijkheid bestaat om planten en groente te kopen.
Om 16.00 uur vertrekken we met de bus richting Amersfoort.

Kosten: leden 42,50 / niet-leden 52,50
Contactpersonen: