Woensdag 20 juli Zomerexcursie naar twee tuinen in Noord-Holland

Zomerexcursie met de bus naar Purmerend en de Zuidoostbeemster op woensdag 20 juli.

Onder aan deze pagina staat het aanmeldingsformulier

Onze eerste bezoek is Jardin Lapin, Westerweg 13 in Purmerend. https://www.bezoekmijntuin.nl/tuinen/jardin-lapin/

Waar vroeger de oude stolpboerderij van de familie stond, is nu een nieuw huis gebouwd op een oppervlakte van 6.000 m2.
Verrassende, kleurige borders omzomen de voor- en achtertuin met op het grasveld een oude plataan.
Een zwemvijver, waar het water omhoog wordt gepompt en met een rustgevend gekabbel weer terugstroomt via een rotspartij in een vijver.
Er is een grote kas met groente en fruit, een kippenhok en een zangvogelvolière.

Na de lunch rijden wij naar Langs de Dijk, Oostdijk 43  in de Zuidoostbeemster. https://www.bezoekmijntuin.nl/tuinen/langs-de-dijk/

Van de voormalige grote tuinderij (12.000 m2 )resteren nog enkele hoogstamfruitbomen.
In 2013 is men gestart met de uitbreiding van de tuin en de aanleg van borders.
Een beukenhaag omsluit de binnentuin met borders, die in een strak patroon rond de royale vijver zijn aangelegd.
Daarbuiten ligt een grote weide met gemaaid en ongemaaid gras, waarin steeds meer soorten bloemen groeien.
Twee grote hortensiaborders smeden buiten -en binnentuin aaneen.

Verdere informatie
. Vertrekpunt bus
Sporthal De Pelikaan, Brand 5, 3823 LE Amersfoort
. Verzamelen
9.15 uur, we vertrekken om 9.30 uur
. Terug in Amersfoort

. Kosten
Leden €40,00, niet-leden €50,00
. Inschrijven
Je kunt je inschrijven vanaf 1 mei tot 1 juli
. Betalen
Onder vermelding van zomerexcursie het bedrag overmaken op
NL19 INGB0003 6617 19 t.n.v. KMTP Groei & Bloei Amersfoort e.o.
NB
Je inschrijving wordt pas definitief als het geld door de penningmeester is ontvangen,

inschrijven zomerexcursie 20 juli 2022

( via Bladgroen, Website, Nieuwsflits, Facebook, Website Groene Huis, plaatselijke krant, wijkkrant, anders...)