Van de Voorzitter,

Een nieuwe lente, een nieuw geluid!                                 uit ‘Mei’ van Herman Gorter

Deze zin kwam spontaan bij mij op bij de overdenking wat te schrijven in mijn laatste voorwoord in Bladgroen. Ik ben immers aftredend als voorzitter komend jaar, dus de toekomst ziet er heel anders uit.
Herman Gorter had in eenzaamheid aan zijn ‘Mei’ gewerkt. Het moest een nieuw lied worden maar tegelijkertijd zou dat lied ook oude herinneringen moeten oproepen.

Zo voelt dit ook voor mij.

Afgelopen coronajaar waarin er geen vergaderingen, geen bezoekjes, geen verenigingsactiviteiten plaatsvonden is niet echt een leuke afsluiting van mijn voorzittersperiode. Gelukkig ben ik gezond gebleven.
We kunnen als bestuur een waardige opvolger voorstellen en daar ben ik heel blij mee. Dat is ‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid!’

Toch kijk ik even terug op de afgelopen acht jaar.
Er waren vele hoogtepunten voor mij , ik noem er een paar:
* het 100-jarig bestaan van onze Amersfoortse afdeling van Groei & Bloei met ons feest en onze nieuwe Groei & Bloei boom Nyssa, die we van de gemeente hebben gekregen,
* de mooie reizen naar de allermooiste tuinen, met als hoogtepunt het tweedaagse reisje naar Zuid- Limburg, die we hebben gemaakt,
* de fijne Groei & Bloei-avonden,
* ons mooie Bladgroen, een kunstwerkje als het door de brievenbus valt,
* mijn medebestuursleden, waarmee het altijd fijn was bij elkaar te zijn,
* mijn contacten binnen en buiten Groei & Bloei.

Ik heb samen met jullie mijn best gedaan om te zorgen dat we op de kaart staan in Amersfoort, dat iedereen onze vereniging kent. Vasthouden als een terriër om iets voor elkaar te krijgen. Ja dat ben ik ook! Ik besef dat acht jaar voorzitterschap te lang is om alles te benoemen.

Tot slot wil ik jullie zeggen:hoe trots ik op jullie ben en op Groei & Bloei afdeling Amersfoort en omstreken, onze vereniging!
Ik heb als voorzitter mijn uiterste best gedaan om samen met jullie te groeien en te bloeien. Ik hoop dat ik veel mensen heb mogen inspireren, daarbij kreeg ik van  jullie veel energie terug en daar ben ik heel dankbaar voor. Immers samen maken we een vereniging groot.
Ik kijk uit naar die nieuwe lente, zonder corona, maar met nieuwe bestuursleden.

Dat het ons allen goed mag gaan in 2021 en dat we van elkaar en de bloemen mogen blijven genieten.

Ans van Maanen
aftredend voorzitter