Amersfoort

Voorjaarsweekend Tuinplezier

Het voorjaarsweekend Tuinplezier kan geen doorgang vinden en is verschoven naar de herfst, nader bericht volgt

Botanische tuinen Utrecht op 20 en 21 maart 
Thema: “Klimaatbestendig tuinieren”

Het organiserend comité heeft online besloten om alles op alles te zetten om het Voorjaarsweekend Tuinplezier! editie 2021 van 20 en 21 maart met als thema 'Klimaatvriendelijk Tuinieren' in 2021 door te laten gaan.

Het plan is om alle activiteiten buiten in de Botanische Tuinen Utrecht te laten plaatsvinden met een grote tent (200m2) voor 'zeepkistlezingen' en kleinere (3x3m) tenten van waaruit demonstraties worden gegeven met het zittende publiek in de buitenlucht. Ook zullen er weer rondleidingen zijn door leden van het rondleidersteam door de tuinen aan de hand van thema's als hoe water opvangen en droogte bestendige planten. Daarnaast verspreid door de Tuinen veel stands en marktkramen. 

Natuurlijk zitten er weerskundige risico's aan het op deze wijze organiseren, maar we willen graag een uiterste poging doen om het in 2021 wél door te laten gaan. Er zal naar verwachting ook gewerkt moeten worden met tijdsloten, waarmee deze zomer in de Botanische Tuinen al ervaring is opgedaan. 

Daarnaast zullen we door de andere opzet en in verband met coronamaatregelen naar onze inschatting meer G&B-vrijwilligers nodig hebben dan vorige jaren en wij willen daarom nu alvast een oproep doen aan jullie om vrijwilligers zich bij Helma te laten melden.  Graag met naam, email, (mobiel) telefoonnummer, en of er voorkeur is voor zaterdag 20 of zondag 21 maart. We gaan hierbij uit van een hele dag. Mocht je toch liever een halve dag willen dan kan dat natuurlijk ook.

Wij hopen op veel respons van jullie!

Kaarten en reserveren tijdslot: www.uu.nl/agenda/voorjaarsweekend-tuinplezier

Zie ook www.uu.nl/botanischetuinen