Amersfoort

Tegel eruit, Plant erin

NB
Ten gevolge van de coronacrisis is deze actie opgeschort.
Jammer, want deze gezamenlijke actie van Groei&Bloei en Intratuin was een nuttige en succesvol. De verstening van onze woonomgeving een halt toe te roepen, daar ging het om. Als je een tegel inleverde bij Intratuin kreeg je er twee mooie tuinplanten voor terug. Groei&Bloei deed in 2020 al niet meer mee maar Intratuin liet de actie nog wel doorgaan. 

De actie van 2019 was succesvol, landelijk werden 14710 tegels ingeleverd en Amersfoort eindigde op een 5e plaats met 372 tegels.

  • 1 tegel moet 30 x 30 cm
  • 1 tegel per huishouden
  • in 2020 1 grote plant per tegel ipv 2 kleine planten
  • er wordt op misbruik gelet

Door (een paar) tegels te vervangen door planten, ziet je tuin er niet alleen een stuk groener uit, maar help je  ook vogels, insecten en egels beter te overleven. En een groenere tuin helpt wateroverlast en hittestress te voorkomen.

Het klimaat verandert. Ook in Amersfoort merken we steeds meer van de gevolgen hiervan. Het aantal extreme hoosbuien blijft de komende decennia toenemen en in de zomer zullen we vaker last krijgen van langere perioden van hitte en droogte. Als we nu maatregelen nemen, kunnen we er als stad voor zorgen dat deze extreme weersomstandigheden minder tot wateroverlast en (gezondheid)schade leiden. Hoe? Dat is heel simpel: tegels d’r uit, planten erin! en dat hoeft helemaal niet veel tijd of geld te kosten.

Een initiatief van Groei&Bloei en Intratuin