Amersfoort

Tegel eruit, Plant erin

NB
In verband met de coronacirsis heet Groei&Bloei besloten hier dit jaar niet aan mee te doen. Vooralsnog laat Intratuin de actie wel doorgaan. Maar er is dus geen stand van ons.

 

Ook in 2020 voeren we weer actie tegen de verstening van onze woonomgeving.
Lever je tegel in en krijg er twee mooie tuinplanten van Intratuin voor terug op zaterdag 28 maart 2020.

De actie van 2019 was succesvol, landelijk werden 14710 tegels ingeleverd en Amersfoort eindigde op een 5e plaats met 372 tegels.
De actie wordt nog wel even aangescherpt om niemand teleur te stellen:

  • 1 tegel moet 30 x 30 cm zijn of totaal tegels 30 x 30 cm
  • 1 tegel per huishouden
  • in 2020 1 grote plant per tegel ipv 2 kleine planten
  • er wordt op misbruik gelet

Door (een paar) tegels te vervangen door planten, ziet je tuin er niet alleen een stuk groener uit, maar help je  ook vogels, insecten en egels beter te overleven. En een groenere tuin helpt wateroverlast en hittestress te voorkomen.

Het klimaat verandert. Ook in Amersfoort merken we steeds meer van de gevolgen hiervan. Het aantal extreme hoosbuien blijft de komende decennia toenemen en in de zomer zullen we vaker last krijgen van langere perioden van hitte en droogte. Als we nu maatregelen nemen, kunnen we er als stad voor zorgen dat deze extreme weersomstandigheden minder tot wateroverlast en (gezondheid)schade leiden. Hoe? Dat is heel simpel: tegels d’r uit, planten erin! en dat hoeft helemaal niet veel tijd of geld te kosten.

Een initiatief van Groei&Bloei en Intratuin