Activiteiten & Actueel

Voortuinkeuring

eerste prijs van 2016

Groei&Bloei Amersfoort organiseert ieder jaar een voortuinkeuring. De gedachte er achter is dat groene voortuinen zorgen voor een prettige woonomgeving en een beter stadsklimaat. Bovendien zijn groene (voor)tuinen een goede waterberging bij extreme regenval.

Dit jaar gingen de keurmeesters in groepjes van drie op pad om te kijken waar de mooiste voortuin ligt. Ze bezochten in Leusden de wijken 'Tabakssteeg' en 'Leusden-zuid', in het voorjaar, de zomer en in het najaar.


Op 24 november maakte wethouder Erik van Beurden (milieu, duurzaamheid en energie) de uitslag bekend tijdens een feestelijke avond in gebouw Maxima's (voorheen Antares), Maximaplein 7 in Leusden-zuid.

De prijzen werden als volgt verdeeld.

De hoofdprijs was voor de tuin aan de Prins Hendriklaan 18.
Eerste prijzen werden gewonnen door de tuinen aan: Prins Hendriklaan 18 (tevens hoofdprijs), Nassaulaan 13, Wilhelmina Van Pruisenlaan 12, Van Boetzelaerlaan 50.
Tweede prijzen waren voor de adressen:  Van Boetzelaerlaan 17/19 (gezamenlijke tuin), Anna Aleidalaan 15, De Roo van Alderwereltlaan 31, Koningin Beatrixlaan 28.
Derde prijzen gingen naar de adressen: Anna Aleidalaan 27, Koningin Sophielaan 2, Kon. Julianalaan 62/63/65 (gezamenlijke tuin).

meer
Foto S Thiessen
19
Sep
herinrichting tuin achter
14
Sep
Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867