Activiteiten & Actueel

Voorjaarsexcursie Vorden en Laag Keppel

Kasteel Hackfort in Vorden

Zaterdag 14 april 2018

Deze excursie is volgeboekt, maar je kunt je nog wel als reservedeelnemer opgeven.

Voorjaarsexcursie naar de Achterhoek;  landgoed/kasteel Hackfort in Vorden en De Warande in Laag Keppel.

Naar aanmeldingsformulier

Ook dit keer gaan we met eigen auto’s en verzamelen om 09.15 uur bij Piet Klerkx, De Brand 1, 3823 LD Amersfoort, vanwaar we om 09.30 uur naar Vorden vertrekken.

Het belooft een mooie excursie te worden met allereerst een rondleiding over het landgoed van kasteel Hackfort en daarna een bezoek aan De Warande, een familiebedrijf gespecialiseerd in bos- en stinsenplanten met een voorbeeldtuin. www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/hackfort en www.dewarande.nl

Na ontvangst in het restaurant van kasteel Hackfort met een kopje koffie/thee worden we door de boswachter van Natuurmonumenten over het prachtige landgoed rondgeleid. We maken een wandeling van een uur.

Hackfort bestaat uit een kasteel met bijgebouwen en boerderijen en ligt in een gevarieerd landschap van meer dan 700 hectare. Het kasteel heeft een rijke historie, die nog terugvoert naar de veertiende eeuw. Er staat ook een gerestaureerde watermolen, die nog altijd dienst doet als graanmolen. Het kasteel is omgeven door imposante eikenlanen, bossen, houtwallen en kronkelige zandweggetjes met authentieke boerderijen, hooibergen, boomgaarden en bolle akkers.  

Na de wandeling gaan we naar De Olde Schole in Laag Keppel voor een lunch.

Hierna, om 13.30 uur, brengen we een bezoek aan De Warande eveneens in Laag Keppel. De Warande is een schaduwtuin en ligt in de bossen van landgoed Keppel in Laag Keppel. Hier wordt al 30 jaar geëxperimenteerd met stinsen- en schaduwplanten en een nog vrij onbekende, historische en ecologische vorm van tuinieren onder oude bomen en struiken: bostuinieren genoemd.

Er is hier de mogelijkheid om de lezing van mevrouw Trudi Woerdeman bij te wonen (14.00 uur), een kopje koffie/thee te gebruiken, of door de tuin te wandelen en te genieten van deze bostuin met alles wat daar groeit en bloeit. Na al dit moois gezien en gehoord te hebben gaan we ± 15.00 uur weer richting Amersfoort.

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/hackfort

http://dewarande.nl/

De Warande in Laag Keppel
meer

 

 

 

16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase deel 2