Activiteiten & Actueel

Zomerexcursie Vrijdag 22 juni 2018 via Drenthe naar Groningen

Naar het aanmeldingsformulier.

Uit een kleine enquête bleek dat vrijwel niemand bezwaar heeft tegen een iets langere reistijd dan we gewend zijn, dus gaan we dit jaar wat verder dan gebruikelijk en dat biedt weer nieuwe mogelijkheden.

We vertrekken om 08.20 uur met de bus uit Amersfoort naar De Luie Tuinman in Ruinen, www.deluietuinman.nl De tuinen kunnen we helaas niet bekijken, maar we gebruiken wel een kop koffie of thee met gebak op deze sfeervolle locatie, dit om de weg naar Groningen te onderbreken. 

Daarna bezoeken we Tuinfleur, www.tuinfleur.nl gelegen aan de oever van het Oldambtmeer, 5 km van Winschoten. Deze verrassend diepe tuin beslaat 6000 m2 en omvat 12 tuinkamers. Er is veel te zien: 

borders met plantencomposities op kleur, een grote natuurlijke vijver, een hagentuin en een beeldentuin. Verder een varen- en hostatuin met meer dan 600 verschillende soorten hosta’s en een meandertuin met bijzondere struiken en bomen omlijst door 3,5 km beukenhagen.

Het laatste deel van deze tuin heeft een verhoogd terras met uitzicht op het Oldambtmeer. In deze tuin zullen we ook de lunch gebruiken. 

 

Vervolgens bezoeken we het alom bekende tuingoed Foltz in Meeden. www.tuingoedfoltz.nl  

Hier vind je prachtige tuinen in een bijzondere sfeer. Maar bovenal een zeer gespecialiseerde kwekerij met een breed aanbod vaste planten, siergrassen, kruiden en eenjarigen. Er is ook een tuinwinkel en een brocanterie. Na een inleiding met een kopje koffie volgt er een rondleiding door de tuinen. 

We gaan verder naar de tuin Roos van Hijken in Hijken in Drenthe, www.roosvanhijken.nl, tegelijk een mooie onderbreking onderweg naar Amersfoort. 

De tuin is 7000 m2 groot en heeft een gevarieerde beplanting: vaste planten, grassen, rozen, eenjarigen, bijzondere heesters en heggen. Achter de heggen ligt de moestuin. Tijdens een wandeling door de tuin worden we regelmatig verrast door zitjes en hoekjes, die verborgen liggen.

De eigenaren tuinieren in Victoriaanse traditie. De tuin heeft een moestuin, een boomgaard en genoeg bloemen, die voor eigen gebruik geplukt kunnen worden voor op tafel.

Hierna vertrekken we weer naar Amersfoort, waar we om 19.00 uur aankomen. 

meer

 

 

 

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien