Activiteiten & Actueel

Najaarsexcursie naar een tuin en een hovenierscentrum in Barneveld

Donderdag 6 september 2018

Naar aanmeldingsformulier.

Bij deze excursie gaat  ieder met eigen vervoer naar de eerste locatie, meerijden is altijd mogelijk.

We bezoeken eerst Tuin de Beukenhof, www.beukenhof.info, waar we om 10.15 uur ontvangen worden met koffie/thee en iets lekkers. We krijgen er ook een rondleiding.

Deze tuin heeft naar eigen ontwerp een strakke structuur, die bepaald wordt door beukenhagen en groenelementen van taxus en buxus. Door duidelijke zichtlijnen integreert de tuin in het omliggende landschap. In de achtertuin ligt een terras met een strakke vijver. Een Cornus controversa “Variegata” is ieder seizoen een blikvanger. De 22 meter lange grassen- en vaste plantenborder is zeker in de herfst een lust voor het oog en geeft de tuin een Engelse uitstraling.

 

 

 

 

 

Om 12 uur begeven we ons naar de Espeterhoeve, www.espeterhoeve.nl, waar we de lunch gebruiken.

Na een verblijf van een uurtje rijden we door naar hovenierscentrum De Briellaerd, www.briellaerd.nl, gelegen op een oud landgoed. De rust van het oude landgoed voel je als het ware nog wanneer je de oprijlaan met z’n grote zuilen van beuken- en buxushagen op komt lopen. Waar ooit een landhuis stond, bevindt zich nu een tuingalerie met ontwerpatelier, tuinwinkel en bezoekerstuinen. Ook is De Briellaerd sinds 2013 NPC (Nederlandse Planten Collecties) collectiehouder van Geranium.

Met of zonder aangekochte schatten rijden we om ongeveer 14.30 uur weer richting Amersfoort.

meer

 

 

 

20
Jul
Volkstuin: verrassingen
15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….