Bekijk online
Afdeling  Amersfoort
Nieuwsflits april 2018

10 april: Cor Bras over rotsplanten, bollen en schaduwbeplanting

De Groei&Bloei-avond van 10 april wordt verzorgd door Cor Bras. Velen kennen hem misschien nog, hij werkte jarenlang bij kwekerij Ploeger. Daarna heeft hij zich met zijn eigen bedrijf, Wico Planten, gespecialiseerd in het kweken van aparte soorten vaste planten. Sinds juni 2017 werkt hij samen met een ander specialistisch bedrijf kwekerij Van Tubergen uit Heemstede, bekend om zijn grote assortiment bollen.

Al die specialistische kennis deelt hij vanavond met ons in het Groene Huis. Meer informatie vind je hier.

Tijdens deze avond wordt een aantal planten verloot.

8 mei: Extra Groei&Bloei-avond over duurzaamheid

De extra Groei& Bloei-avond van 8 mei staat helemaal in het teken van duurzaamheid. Dit thema wordt van verschillende kanten belicht, van biologisch voedsel geproduceerd 'om de hoek' via waterberging in de stad tot en met 'Tegel eruit, Plant erin/Operatie Steenbreek' en klimaatvriendelijke tuinen.

We kunnen er niet langer omheen: duurzaamheid is noodzaak, ook voor tuiniers. Hou deze avond dus vrij en kom naar het Groene Huis. Het programma vind je hier

 

22 juni: Zomerexcursie naar Groningen en Drenthe

Een lange excursie dit keer, helemaal naar Groningen, want daar is veel moois te zien.
De reis wordt gemaakt in een comfortabele touringcar met zowel op de heen- als de terugweg een stop in Drenthe. Reden genoeg om eens even te kijken welke tuinen er op het programma staan.

Als je het interessant vindt, meld je dan zo snel mogelijk aan. Want, omdat de reiscommissie altijd de mooiste tuinen en de beste lunchplek weet te vinden zijn de reizen meestal heel snel volgeboekt. 

 

Op de foto: 'Tuinfleur' één van de bezoeken tuinen, tevens onze lunchplek.

Informatie