Onze voorzitter

Ans van Maanen is in 2019 geridderd in de orde van Oranje Nassau! Voor haar verdiensten voor Groei&Bloei en in de atletiekwereld. Een vertegenwoordiger van het hoofdbestuur van Groei&Bloei heeft haar toegesproken. Namens de afdeling zijn haar bloemen overhandigd als dank en waardering voor haar vele werk.Wij zijn haar zeer erkentelijk voor haar inzet en enthousiasme voor onze afdeling. Van harte gefeliciteerd Ans.

Maar ook Jan van Schalkwijk werd in deze bijeenkomst geridderd. Jan is al jaren lid van onze G&B afdeling. Ook voor Jan: van harte gefeliciteerd.

Het bestuur van G&B Amersfoort e.o.
Toespraak en felicitaties van Annette Simons van het hoofdbestuur van G&B
Jan van Schalkwijk op de foto met Ans van Maanen

Van de voorzitter

Dit jaar, 2019, wordt onze afdeling Groei & Bloei Amersfoort e.o. honderd jaar. Ongelooflijk, wat een oudje, maar we zijn springlevend.

Waar in ons rayon al meerdere afdelingen niet meer levensvatbaar bleken, gaan wij enthousiast door. Het is hard werken, maar gelukkig hebben we een groot aantal gemotiveerde vrijwilligers, anders zou het ook niet lukken. We hebben 332 leden, een stijging dit jaar van 21 leden. Dat is heel mooi en als bestuur zijn we er blij mee. Het bestuur bestaat uit Hans, Gerda, Gerda, Fred, Marian, Jannie en ondergetekende. En dan zijn er nog al de commissieleden die zich vol vuur steeds weer inzetten om alles op rolletjes te laten verlopen. Heel veel dank. Toch zijn er nog een aantal vacatures. Wie durft het aan om in het nieuwe jaar het besluit te nemen: Ik help ook mee! Bel me en we zoeken een passende leuke functie voor jou.

Op deze plaats wil ik graag enkele activiteiten in ons Gouden jaar aantippen. Op 13 maart meehelpen bomen te planten in Amersfoort. Samen met schoolkinderen zetten we de schop in de aarde. Dat is toch een mooi gebaar van onze vereniging met dank aan de gemeente.

Verder, niet onbelangrijk, ons jubileumfeest op 24 mei. Voor jou als lid een dag om in je agenda te zetten. We proberen er iets leuks van te maken met bloemen, slingers, feestkleding, muziek, lekker eten en drinken. Vergeet niet je aan te melden.

De tweedaagse reis in juni naar Limburg, met voor onze kaderleden een extraatje van het bestuur, mag hier niet onvermeld blijven.

Ik heb er zin in, jullie ook? Doe mee, help mee, feest mee en maak andere mensen enthousiast om lid te worden.

En nee, het sneeuwklokje bloeit nog niet, alles op zijn tijd.

Een gouden groet van jullie voorzitter.

Ans van Maanen

Foto S Thiessen