Van de voorzitter

Als ik dit voorwoord schrijf, is het een grijze novemberdag en kijk ik terug op een actief, gezellig en productief Groei & Bloei-jaar.
Actief met vergaderen en aanschuiven bij werkgroepen als Duurzaam Amersfoort en Operatie Steenbreek. Werkgroepen die mensen bewust willen laten worden van de natuur en alles wat daarin speelt zoals het behoud van de bijen en vlinders.
Gezelligheid bij de Groei & Bloei-avonden in het Groene Huis en de prachtige excursies die we dit jaar mochten maken.
Productief omdat Groei & Bloei toch bekender wordt in Amersfoort en Leusden, mede door onze PR- inspanningen en mooie website. Dat zien we terug in de groei van het ledental.
In 2018 gaan we ons 99ste levensjaar in, de vereniging is dus al een oudje, maar dat straalt ze niet uit. Mede door ons brede kader, vallen we niet zo snel om, wat helaas bij andere afdelingen wel het geval is.
Mijn dank als voorzitter is dan ook groot, naar al onze vrijwilligers die zich inzetten voor onze mooie tuinvereniging. Bestuursleden, commissieleden, werkgroepleden en alle anderen. Dank hiervoor.
Helaas heeft secretaris Ridie aangegeven te willen stoppen met haar werkzaamheden. We zijn haar veel dank verschuldigd, gelukkig heeft zich al een nieuwe kandidaat voor het secretariaat aangemeld, in de ALV komt dat verder aan de orde.
In de brievenbus valt weer een prachtig Bladgroen. Heel mooi opgemaakt door Sacha en Anneke. En dat is een hele klus. Dankjewel namens alle leden.
Een mooi programma, met toppers als Henny van der Wilt en Harry Pierik, uitdagende excursies, een Nationale Tuinweek met als onderwerp ‘moestuinieren’ en een extra ledenavond in mei.
We hebben het jaar 2017 afgesloten met de kerstavond in de Martuskerk met niemand minder dan Birgit Davids, een erkend bloemsierkunstenaar.
Groei & Bloeiers van Amersfoort en omgeving: laten we met elkaar het jaar 2018 ook succesvol maken als opmaat naar ons 100 jarig bestaan. Aan mij zal het niet liggen, ik heb er al zin in.

En ik heb al een piepklein sneeuwklokje met zijn neusje boven de grond gezien!

Ans van Maanen

Foto S Thiessen