Amersfoort

17 juni 2021 Voorjaarsexcursie

Na een lang coronajaar waarin we geen excursies konden organiseren gingen we eindelijk weer op pad en wel met de fiets, in Amersfoort.

Om 10.00 uur vertrokken twee groepjes enthousiaste fietsers vanaf het Groene Huis in Park Schothorst naar het centrum van Amersfoort om een bezoek te brengen aan twee tuinen. Op het programma stonden de Frans & Hilde-hof aan het Zand en het Moesbos aan de Arnhemseweg-Zuid.

Uit praktische overwegingen was het programma gesplitst, een groep begon in de F&H-hof en de andere begon in het Moesbos. Na de lunch werd er gewisseld.

Het Moesbos

Ruth, de eigenaresse van het Moesbos ontving ons hartelijk met kruidenthee en zelfgebakken worteltaart. Ze vertelde  enthousiast over haar eetbare tuin, haar loopeendjes die de slakken opeten en hoe alles was ontstaan.

Daarna konden we onze eigen kruiden plukken en fijnsnijden om een potje kruidenzout te maken.

 

Ook bezochten wij de tuin  van Frans en Hilde Hof. De tuin is een groene, inspirerende plek achter de St Franciscus Xaveriuskerk aan t Zand in hartje Amersfoort. Een plek met als motto Rust Zingeving & Verbinding. Een tuin ontworpen vol betekenis en symboliek, Ge├»nspireerd door Franciscus van Assisi en Hildegard von Bingen,
De gastvrouw vertelde dat de tuin vanaf 2019 was ontwikkeld.
Na de thee was er een rondleiding door de tuin: borders met kruiden, oude plantensoorten, een labyrint en mooie oude bomen. 

Het was een hete, leerzame en geslaagde dag.
Gonny van Hoorn en Leonie Willemsen