Het is voor mij een geweldige eer dat ik Ans van Maanen, na haar acht (bijna negen) jaar voorzitterschap, mag opvolgen als voorzitter van Groei & Bloei afd. Amersfoort e.o.

Ik heb het gevoel dat ik in een warm bad terechtkom en tref een groep zeer enthousiaste tuinliefhebbers die hun liefde voor tuinen, kennis over tuininrichting en tuinieren graag willen delen. Uiteraard willen we ook nieuwe kennis opdoen via leren van elkaar, maar ook via gezellige én leerzame activiteiten, zoals thema-avonden met interessante gastsprekers, inspirerende tuin-excursies, open tuinen dagen, en leerzame workshops.

In Bladgroen dat begin januari verschijnt, vinden jullie alle geplande activiteiten voor het komende jaar, afhankelijk van wat de Covid-19 regels ons toestaan.

Een plezier om hier voorzitter van te mogen zijn, en samen met deskundig en gemotiveerde collegae in bestuur en diverse commissies trachten meer van onze ruim driehonderd leden te betrekken bij de activiteiten die de actieve kern van onze vereniging organiseert.  Dat is ons primaire doel.

Ons duurzame verenigingsmotto is:
Elke tuin draagt bij aan een groen Amersfoort

Dit willen we zoveel mogelijk uitdragen, en de diverse groene projecten in onze regio ondersteunen waar mogelijk. Naast het delen van onze liefde voor tuinen en tuinieren met zoveel mogelijk leden willen we graag een steentje bijdragen aan ‘De Groenvisie – samen maken we de stad groener!’ van Amersfoort.

Het bestuur heeft inmiddels een beleidsplan 2022-2025 opgesteld, met daarin onze missie, visie, ambities en speerpunten. Dit plan kan op aanvraag toegestuurd worden.

Uiteraard heeft een nieuwe voorzitter ook een droom, en voor mij is dat elkaar helpen met de grotere tuinklussen zoals bomen, hagen, en struiken snoeien, onkruid verwijderen etc. Als we daar een werkgroep voor oprichten kunnen we op speciale ‘tuin-help-dagen’ elkaar helpen waar nodig. De insteek is dit duurzaam en dus sportief te doen, dan is het gezond, verbindend en wordt het ongetwijfeld ook enorm gezellig. De leden die hier wel oren naar hebben, zowel de ‘helpers’ als de ‘hulpvragers’, mogen me benaderen, ik zorg dan voor de (team)indeling en planning. Een mooie manier elkaar nóg beter te leren kennen.

Ik kijk uit naar een geweldig 2022, samen met jullie, waar onze gedeelde liefde voor bloeiende, insectrijke tuinen en ‘lekkere’ fruit- en moestuinen het leven ongetwijfeld aangenaam houden.

Paul ten Hag