Amersfoort

Groei&Bloei, Stichting Steenbreek, Vogelbescherming, IVN Natuureducatie en KNNV

werken samen om de verstening van onze woonomgeving tegen te gaan.Iedere partij doet dit op zijn eigen manier met zijn eigen middelen. Genoemde organisaties streven naar een heel belangrijk doel: mensen te enthousiasmeren hun tuin te vergroenen. 

De negatieve gevolgen van verstening worden daarbij onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren. Tijdens de hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben – moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te voorkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Mensen die hun tuin vergroenen dragen een belangrijk steentje bij aan de leefbaarheid van hun buurt. Zeker als je bedenkt dat ongeveer 40% van het stedelijk oppervlak bezit is van particuliere eigenaren.

De campagnes richten zich op dit moment vooral op een mentaliteitsverandering. Daarvoor is voorlichting nodig bijvoorbeeld over het loskoppelen van regenafvoeren van de riolering. Maar ook over een simpel onderwerp als hoe maak je een groene tuin en hoe kan je zo'n tuin minder arbeidsintensief maken. Het is een belangrijke actie: groen is mooi en groen voorkomt  wateroverlast.

Lees meer bij  https://www.amersfoortrainproof.nl/netwerk-steenbreek-amersfoort
 

Wil je zelf ook wat doen tegen wateroverlast? Kijk dan eens bij onderstaande websites

www.amersfoortduurzamestad.nl

 www.amersfoortrainproof.nl

www.degroeneverdieping.nl 

www.lekkerinjetuin.nl

www.hetgroenehuisamersfoort.nl

 www.elisabethgroen.nl

www.033zwerfafvalzat.nl

 www.groenendoen.nu/blog/stinsenplanten-in-amersfoort-1