Amersfoort

Kwekerij van Houtum voor prachtige planten

Stevige borderplanten die een gevoel van weelde uitstralen en volkomen winterhard zijn. Dat is de kracht en specialiteit van biologische kwekerij Gertrude en Jan van Houtum in Doorn.
Van Houtum let vooral op de groeiwijze en bladvorm; bloemen zijn een leuk extraatje. De combinatie met andere planten, daar gaat het om. Als de tijd het toelaat, geeft van Houtum ook beplantingsadviezen.
Met een border ben je een hele tijd bezig. Die is niet zo maar af. Het is geen vast gegeven, ook niet als de beplantingslijst door een vakkundige is samengesteld. Je hebt dan wel een goede basis. Maar het mooist is toch als die border echt van jou wordt, als je hem naar je eigen hand kunt zetten.
Als goede suggestie bij de aanleg van een border tipt Jan van Houtum: begin je met een border, ga dan iedere twee à drie weken naar een kweker voor nieuwe planten. Als je dat blijft doen, heb je aan het einde van een seizoen een border die mooi is van de lente tot en met het najaar. Zo kun je in een redelijk korte tijd, zonder al te veel kennis, een goede border samenstellen.

Openingstijden:  
1 maart t/m 31 oktober
maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag  van 9.00 – 17.00 uur
1 november t/m 28 februari
vrijdag en zaterdag van 9.00 - 17.00 uur                     

Adres:                     Vossensteinsesteeg (naast Arboretum ‘Von Gimborn’) Doorn.
Telefoon:                 0343 5 32 797
Internetsite              www.kwekerijvanhoutum.nl