In maart kan de struik teruggesnoeid worden door de lange uitlopers met de snoeischaar in te korten. Een heg of klimmende Euonymus kan met de heggenschaar mooi compact worden gehouden. De Euonymus leent zich ook enigszins voor vormsnoei en kan tot een ronde bol worden geknipt.
Snoeien voor de winter is af te raden, de struik is daardoor extra gevoelig voor vorstschade.
Verwijder bij bonte variëteiten de groene loten door deze geheel weg te knippen.
Snoeit u de kornoelje niet, dan bloeit de struik in het voorjaar. De struik wordt enkele meters hoog, gele kornoelje kan uitgroeien tot boom. In de herfst kunnen de vogels genieten van de bessen. Deze zijn geliefd bij diverse vogelsoorten.
De rode takken van de rode kornoelje zullen in de herfst en winter uw tuin sieren, wanneer in het voorjaar flink wordt gesnoeid. Verwijder alle beschadigde of zieke takken. Verwijder dan alle dunne of zwakke takken, zodat een meer open struktuur ontstaat. Knip de rest van de takken terug tot het eerste paar sterke, gezonde knoppen.
Struik of kleine boom. De gele bloemen verschijnen al in de winter op het nog kale hout welke eind van de zomer gevolgd worden door rode vruchten. Gesnoeid wordt eind mei en alleen om meer licht in de struik of boom te brengen of om te verjongen.
Knip in september de uitgebloeide bloemen weg en "scheer" de stengeltopjes. Wolkenhaag: overweeg eens de lavendelhaag niet recht maar in iets onregelmatige “wolken” te knippen.
In maart volgt de echte snoei van de lavendelstruikjes: je kunt nu de lavendel terug snoeien tot een dichte vorm. Snoei in tot net boven het oude hout.