Amersfoort

Zadenbieb

De zadenbieb opent weer op 4 maart 2024.

Heb je zaden verzameld in 2023 en wil je ze  kwijt? De zadenbieb is er erg blij mee. Je kunt ze inleveren bij  verschillende bibliotheken o.a. in Leusden en Baarn. Maar je kunt ze ook meenemen naar een G&B avond en Elly Ridderbos levert ze voor je in.

Leen en ruil kosteloos en eenvoudig zaden.

In de bibliotheken van Leusden en Baarn is een hoekje vrijgemaakt voor een kistje met zakjes zaad van kruiden, bloemen en groente en als je je hebt laten registreren mag je maandelijks 3 zakjes zaad lenen. Het is de bedoeling dat je de zaden zaait in tuin of op balkon en aan het eind van het jaar weer oogst en gedeeltelijk naar de bibliotheek terugbrengt. Maar ook zaden van je eigen planten mag je daar inleveren, doe ze in een zakje of enveloppe, schrijf daarop de naam van de plant, het jaartal van de oogst en de maanden waarin er gezaaid kan worden. In de bibliotheek worden de zaden verdeeld over kleine zakjes, die dan weer geleend kunnen worden. Gebruik geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om zaden te kunnen lenen. Alle informatie vind je op www.bibliotheekeemland.nl/zadenbieb