Amersfoort

Zadenbieb

De zadenbieb is weer open!

Leen en ruil kosteloos en eenvoudig zaden.

In de bibliotheken van Leusden, Achterveld, Baarn en Woudenberg is een hoekje vrijgemaakt voor een kistje met zakjes zaad van kruiden, bloemen en groente en als je je hebt laten registreren mag je maandelijks 3 zakjes zaad lenen. Het is de bedoeling dat je de zaden zaait in tuin of op balkon en aan het eind van het jaar weer oogst en gedeeltelijk naar de bibliotheek terugbrengt. Maar ook zaden van je eigen planten mag je daar inleveren, doe ze in een zakje of enveloppe, schrijf daarop de naam van de plant, het jaartal van de oogst en de maanden waarin er gezaaid kan worden. In de bibliotheek worden de zaden verdeeld over kleine zakjes, die dan weer geleend kunnen worden. Gebruik geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om zaden te kunnen lenen. Alle informatie vind je op www.bibliotheekeemland.nl/zadenbieb

Bezoek ook dit voorjaar een van de lezingen van Jantien de Loor in het teken van zelf zaaien.

Lezing: Zelf zaaien, wat komt daar allemaal bij kijken?

Iedere tuinder overkomt het wel een keer: de zaden komen niet uit, verschimmelen of de zaailingen vallen om. Wat zijn de valkuilen en hoe kun je het succes met zaaien vergroten. Jantien de Loor, lesgever bij VELT (Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren) komt vertellen wat je allemaal kunt doen om een beter resultaat te krijgen in je (moes)tuin. 

Do 7 april om 20:00 uur in de Bibliotheek Leusden

Di 19 april om 20:00 uur in de Bibliotheek Woudenberg

Kosten: Gratis.

Meer informatie & aanmelden kan hier:

Leusden: https://bit.ly/zadenbieblezing7april

Woudenberg https://bit.ly/zadenbieblezing19april