Amersfoort

Programma tweede halfjaar 2024

'Staartje' eerste halfjaar

Juni:
zaterdag 1 juni:
Open tuinen dag. Tuinen in Amersfoort e.o., open om anderen te inspireren en zich samen te verwonderen.
zondag 2 juni:
Groene Markt. Dit gratis evenement wordt jaarlijks georganiseerd op landgoed Schothorst. De Groene Markt is een inspirerende doe-dag voor het hele gezin. Zie voor meer informatie de aankondiging van het Groene Huis.
Ook Groei & Bloei Amersfoort neemt deel aan dit evenement. Hierover later meer.
zaterdag 8 juni en zondag 9 juni:
Appeltern plantenfestijn.
vrijdag 28 juni:
Zomerexcursie. We bezoeken een kwekerij en mooie tuinen in omgeving Nijmegen.Programma tweede halfjaar 2024
 

September
Zaterdag 7 september:
Najaarsexcursie. We bezoeken onder andere kasteel Schovenhorst in Putten.
En ook op zaterdag 7 september: Liefhebbersmarkt Botanische Tuinen Utrecht. De leukste plantenmarkt van Midden-Nederland.

Oktober
Dinsdag 8 oktober:
G&B lezing Besdragende struiken door Frans van der Graaf, eigenaar van tuin ‘De Wildert’. Een avond waar planten met bessen volop aandacht krijgen en je wordt aangespoord om meer bessen te ontdekken in eigen tuin, wijk en woonplaats.
Vrijdag 18 oktober:
Workshop Indian Summer door Mirjam Valkenburg. Een workshop bloemschikken, een ondergaande zon van bloemen en ander materialen in mooie herfstkleuren.
Donderdag 31 oktober:
afsluiting Tegelwippen 2024, een landelijk initiatief waar ook de gemeente Amersfoort, met steun van Groei & Bloei, aan meedoet.

November
Dinsdag 12 november:
G&B lezing De bijzondere relatie tussen bloemen en insecten door Frans van Bussel, onder meer voormalig docent Natuuronderwijs en IVN natuurgids.
Donderdag 28 november:
uitslag van de jaarlijkse Voortuinkeuringen, Presentatie van de meest inspirerende voortuinen in de Amersfoortse wijk Nieuwland. Een avond met ook tips voor het aantrekkelijk maken van je eigen voortuin.

December
Dinsdag 10 en vrijdag 13 december:
de traditionele kerstworkshops. Elk jaar door velen enthousiast bezocht. In kerstsfeer creatief zijn om na afloop met een mooi kerststuk huiswaarts te kunnen gaan.