Amersfoort

Landelijke Open tuinendag 15 en 16 juni 2024

https://groei.nl/tuin/doe-het-zelf/deel-je-toptip-en-win-een-agenda-2025 
Omdat de  open tuinendag voor Groei & Bloei Amersfoort e.o. op 1 juni plaats vond en dus afwijkt van het landelijke open tuinenweekend (15 en 16 juni), willen we toch graag de prijsvraag, die bij het open tuinenweekend hoort, onder jullie aandacht brengen!
Deel je toptip en win een agenda 2025
 
Zelf compost maken, wijs omgaan met water .... Het Groei & Bloei-tienpuntenplan gidst je bij het tuinieren voor een gezonde omgeving en kwaliteit van leven. Maar hoe maak je eigenlijk zelf compost? En wat houdt wijs omgaan met water in? We nemen je hierover mee, in het magazine en op groei.nl, maar in het weekend van 15 en 16 juni kan je het Groei & Bloei-tienpuntenplan zien, voelen en ruiken. Je kan er zelfs doorheen wandelen, want meer dan duizend tuinen in het hele land zijn dan vrij te bezoeken tijdens het Groei & Bloei opentuinenweekend. 
Bezoek een tuin tijdens het landelijke opentuinenweekend, deel je tip en maak kans op de Groei & Bloei-agenda 2025
Er is niet één weg die leidt naar perfecte compost. Wijs omgaan met water kan op velerlei manieren. We weten zeker dat er methodes zijn om de tien punten van het tienpuntenplan in praktijk te brengen, waar wij nog geen weet van hebben. We laten ons dan ook heel graag bijpraten door jou. Heb jij een fijne manier gevonden om compost te maken? Of heb je een tuin waar geen druppel water verloren gaat? Misschien ben jij wel in het bezit van de perfecte eetbare tuin (punt 10) of heb je een gazon dat dat lijkt op een kort geschoren border (punt 6). Deel jouw toptip(s) met ons. Hoe meer kennis, hoe beter. Misschien kom je wel iets tegen in een tuin tijdens het Groei & Bloei opentuinenweekend waarvan je denkt: dat is nog eens slim bedacht?
 
Tien beste tips
De tien beste tips worden beloond met de Groei & Bloei-agenda 2025. Daarnaast deel je je tip niet alleen met ons, maar ook met de rest van de Groei & Bloei-community, want wij verspreiden ze verder, onder meer online, in het magazine en in de agenda. Samen zetten we stappen naar een groene tuin, gezonde omgeving en een betere kwaliteit van leven, voor mens en dier.
 
Toptip delen
Deel jouw toptip met Groei & Bloei door een mail te sturen naar redactie@groei.nl. Vermeld naast de tip ook jouw adresgegevens, want  mocht jouw tip écht top zijn, dan zou die zomaar eens beloond kunnen worden met de Groei & Bloei-agenda 2025! Succes!
Tekst Jasker Kamp
Beeld Jolanthe Lalkens